نقش توجه در تصمیمگیری
ممکن است بارها برایتان پیش آمده باشد که تصمیمی گرفتهاید. و سپس به خودتان گفتید که ای کاش توجه بیشتری کرده بودم و یا با دقت بیشتری تصمیمگیری کرده بودم. علت این موضوع عدم توجه کافی در هنگام تصمیمگیری میباشد. در این مقاله به نقش توجه در تصمیمگیری میپردازیم و با هم علل مهم توجه در هنگام تصمیمگیری را بررسی میکنیم.
نقش توجه در تصمیمگیری چیست؟
میتوانید بپرسید که نقش توجه در تصمیمگیری چیست و یا توجه در تصمیمگیری نقش دارد؟
شما هنگام تصمیمگیری به یک سری اطلاعات و خواستههای خود توجه میکنید. بگذارید با مثال توضیح دهم. فرض کنید قصد انتخاب یک سری لوازم خانگی دارید. اگر بدون مطالعه خاصی در مورد نیازهایتان به خرید بروید بدون شک در بین انبوه لوازم خانگی با قیمت، ظاهر و خصوصیات متفاوت گرفتار میشوید. شما بهدرستی نمیدانید که کدام لوازم را انتخاب کنید. گاهی مجبور میشوید طبق گفته فروشنده عمل کنید و گاهی وسیلهای را انتخاب میکنید که در آن لحظه احساس میکنید برای شما مفیدتر است.
اما پس از بازگشت به خانه و بررسی لوازم خریداری شده ممکن است که پشیمان شوید و به خودتان برچسب بیدقتی و یا کمتوجهی بچسبانید.
دقیقاً حق با شماست. شما در انتخاب خود توجه کافی نداشتهاید و هم اکنون متوجه شدید که نقش توجه در تصمیمگیری بسیار حائز اهمیت است.
چگونه برای تصمیمگیری توجه بیشتری داشته باشم؟
برای اینکه بتوانید تصمیمهای بهتری بگیرید در ابتدا باید به ارزش ها و خواسته خود توجه کنید. شما باید برای خودتان مشخص کنید که قصد خرید چه کالایی با چه هزینهای و چه امکاناتی را دارید. وقتی بدانید که شما به یک میز کار نیاز دارید اما بهدلیل نداشتن فضا باید میز کوچکی را انتخاب کنید، آنگاه پس از انتخاب و خرید میز با مشکل مواجه نخواهید شد.
پس قبل از هر گونه انتخاب به دو اصل توجه کنید.
۱- به اطلاعات لازم و ضروری توجه کنید.
۲- به ارزشهای مورد نظر خود توجه کنید.
هنگام هر نوع تصمیمگیری لازم نیست که به تمام اطلاعات موجود توجه کنید. این کار موجب سردرگمی و وسواس در انتخاب شما خواهد شد. فقط به اطلاعات مورد نیاز خود توجه کنید. همچنین باید ارزش مورد نظر خود را شناسایی کنید. گاهی ارزش مورد نظر شما جنس کالای انتخابی است و گاهی شما به ظاهر کالا ارزش میدهید.
بنابراین سعی کنید گستره توجه خود را بر اطلاعات مورد نیاز قرار دهید تا انتخاب های بهتری داشته باشید.
چگونه در هر بار تصمیمگیری نظر من تغییر میکند؟
هنگامی که گستره توجه خود را تغییر دهید، نظر شما نیز تغییر میکند. به همین راحتی!!!
به ازا هر اطلاعات و یا افراد و یا شرایطی که به آن توجه کنید میتوانید تصمیم متفاوتی بگیرید. پس در دنیای امروز ما بینهایت انتخاب و بینهایت تصمیمات متفاوت وجود دارد. هر فردی بهراحتی میتواند انتخاب شما را تغییر دهد، زیرا توجه شما را به اطلاعات دیگری جلب میکند. پس برای جلوگیری از انتخابهای نادرست و مقصر دانستن مغزتان و قدرت توجهتان، به شرایط موردنیاز خود توجه کنید و نه تمام شرایط و اطلاعات موجود!!!
هیچ مقوله ای حساس تر و مهمتر از تصمیم گیری نیست
تصمیمات درست و غلط چه اندازه توانسته اند زندگی ما را تحت الشعاع قرار دهند
ممنونم از شما که به این مقوله و موضوع مهم پرداختید
سپاسگزارم جناب آقای غریبیان
درود به استاد حمیدی گرامی. با آرزوی موفقیت و پیروزی شما
از مطالب و نکات ارزشمند شما کمال استفاده را بردم موفق و پیروز باشید
سلام. استاد
امیدوارم موفق باشید..مقاله جالبی بود و چون خیلی درگیر این مساله بودم وقت زیادی رو به خاطر عدم دقت در تصمیم گیری ها هدر می دادم…واقعا از مقالتون استفاده کردم….ممنون
سپاسگزارم جناب مشایخ. ممنون که توجه کردید. شاد و موفق باشید.
سلام و روز بخیر
مقالات ارایه شده بسیار خوب و کاربردی بود
خداقوت میگم و آرزوی موفقیت روز افزون برای شما دارم
ممنون که استقبال کردید. شاد باشید.