چگونه تمرکز حواس داشته باشیم

چگونه تمرکز حواس داشته باشیم؟

چگونه تمرکز حواس داشته باشیم سؤالی است که شاید تابه‌حال به دنبال پاسخ آن نبوده‌اید، اما در ذهنتان چنین سؤالی گذشته است.

تمرکز حواس داشتن و یا به عبارتی تمرکز قوی داشتن از الزامات یک ذهن توانمند است. اگر می‌خواهید که یک ذهن آرام داشته باشید و بتوانید در راستای اهداف و خواسته‌های خود قدم بردارید، باید تمرکز خود را تقویت کنید. در مقالات قبل در مورد روش‌های افزایش تمرکز با استفاده از تکنیک‌های متفاوتی صحبت کردیم.

در این مقاله می‌خواهیم چند تمرین معرفی کنیم که با انجام روزانه آن‌ها بتوانید تمرکز حواس بیشتری داشته باشید.

چگونه تمرکز حواس داشته باشیمدر این مقاله به سؤال مهم شما در رابطه بااینکه چگونه تمرکز حواس داشته باشیم و یا انواع متفاوت سوال‌ها در رابطه با تقویت و بهبود تمرکز می‌پردازیم.

معنی تمرکز

اگر در لغت‌نامه دهخدا معنی تمرکز را جست‌و‌جو کنیم به عبارتی همچون مرکزیت، متمرکز کردن، گردآمدن در یکجا و غیره دست می‌یابیم.

همان‌طور که در لغت‌نامه نیز آمده است، تمرکز یعنی اختصاص دادن تمام انرژی، ذهن و فکر به یک موضوع خاص.

هنگامی‌که می‌خواهیم تمرکز داشته باشیم، درواقع به دنبال توجه نشان دادن تنها به یک موضوع خاص هستیم.

کتاب خواندن را در نظر بگیرید….

هنگامی‌که می‌خواهیم مطالعه کنیم، اگر نتوانیم تمام توجه خود را به کتاب دهیم، مرتب حواس ما پرت خواهد شد. پس از مدتی به دلیل اینکه نمی‌توانیم فقط و فقط به کتاب توجه کنیم، خسته می‌شویم و از اینکه تمرکز حواس نداریم شکایت می‌کنیم.

بنابراین تمرکز حواس یعنی توجه کامل به یک موضوع مشخص داشتن، بدون اینکه دچار حواس‌پرتی شویم.

قدرت تمرکز

افزایش قدرت تمرکز به معنای افزایش قدرت ذهن است. اگر بتوانید با انجام تمرین‌های افزایش تمرکز، تمرکز خود را تقویت کنید شما درواقع گامی برای تقویت ذهن و مغز خود برداشته‌اید. یک مغز توانمند مغزی است که به‌دلخواه بتواند بر هر موضوعی توجه کند.

اگر می‌خواهید که قدرت تمرکز در زندگی، کار و تحصیل را درک کنید بیایید باهم به یک سفر خیالی برویم.

آماده‌اید؟؟؟

در مکانی راحت بنشینید.

تصور کنید:

تصور کنید که صبح با صدای ساعت از خواب بیدار می‌شوید. از تخت خود بیرون می‌آیید. درحالی‌که به ساعت نگاه می‌کنید به این فکر می‌کنید که برنامه امروزتان چیست؟

سپس در همان حال به سمت دستشویی می‌روید و پس از سرحال شدن، به سمت آشپزخانه می‌روید. در همان حال دوباره به برنامه امروزتان فکر می‌کنید. پیش خود می‌گویید با چه کسی قرار داشتم؟

آهااان… باید در جلسه اداره که ساعت ۸ صبح شروع می‌شود شرکت کنم. در همان حال به سمت اتاق می‌روید تا لباس بپوشید و دوباره پیش خود می‌گویید که برنامه امروزم چی بود؟؟؟

 

بعد یادتان می‌آید که باید بچه‌ها را به مدرسه ببرید و سپس به محل کارتان بروید. در آنجا باید با رئیستان صحبت کنید و چند نمونه گزارش کار به او تحویل دهید.

درحالی‌که دارید لباس می‌پوشید یادتان به مهمانی شب می‌افتد و اینکه شما هنوز برای منزل هیچ خرید نکرده‌اید.
تقویم را نگاه می‌کنید و متوجه می‌شوید که امروز باید مرخصی گرفته بودید.

درحالی‌که بسیار عصبانی هستید، همسرتان به شما می‌گوید که ماشین خراب است و امروز باید با تاکسی به محل کار خود بروید.

پس از گذشتن از تمام مشکلات اول‌ صبح، به محل کار زنگ می‌زنید و امروز را مرخصی می‌گیرید. وقتی‌که خیالتان از کار راحت می‌شود از خانه بیرون می‌آیید تا سوار ماشین شوید و برای خرید مهمانی امشب بیرون روید.

هنگامی که در ماشین را باز می‌کنید به یاد می‌آورید که همسرتان به شما گفته بود که ماشین خراب است.

با عصبانیت از ماشین پیاده می‌شوید و ناگهان به یاد جلسه ساعت ۸ می‌افتید. عصبانیت شما تشدید می‌شود از اینکه این موضوع را فراموش کرده بودید و الان ساعت حدود ۸ است. همچنین شما امروز را مرخصی گرفتید بدون اینکه یادتان به جلسه باشد.

یعنی در ابتدای صبح یادتان بود، اما پس‌ازآن فراموش کردید.

چگونه تمرکز حواس داشته باشیم : آیا قدرت تمرکز حواس را متوجه شدید؟

اگر در زندگی تمرکز وجود نداشته باشد، دچار افکار پریشان خواهیم شد. برنامه‌ریزی درستی نخواهیم داشت و کیفیت زندگی و کارمان نامطلوب خواهد بود.

اگر در مثال بالا تمرکز حواس وجود داشت، شما برنامه زمانی منظمی از قبل داشتید. می‌دانستید که در یک روز چه‌کارهایی باید انجام دهید. درنهایت دچار خشم و از دست دادن قرارهای مهم خود نمی‌شدید.

چگونه ذهنی آرام داشته باشیم؟

هنگامی‌که بتوانید تمرکز خود را تقویت کنید، شما به‌مرور دارای یک ذهن آرام خواهید شد. ذهنی که آرام است دچار افکار پریشان نمی‌شود.

هنگامی‌که ذهنتان آرام است در لحظه حال زندگی می‌کنید و به‌آسانی می‌توانید به موضوعات موردعلاقه خود تمرکز کنید. برای دستیابی به یک ذهن آرام مقاله چگونه یک ذهن آرام داشته باشم را مطالعه کنید.

تمرین تمرکز حواس

اکثر افراد فکر می‌کنند که ذهنشان هستند و این ذهن و مغز است که زندگی و شرایط آن‌ها را اداره می‌کند.

واقعیت این است که ما ذهنمان نیستیم و باید یاد بگیریم که ذهن خود را کنترل کنیم.

انجام تمرین‌های تقویت تمرکز حواس به شما کمک می‌کند تا افکار پریشان ذهن خود را کنترل کنید و به آن اجازه ندهید که شما را توسط افکار مزاحم کنترل کند. این تمرین ها برگرفته از مقاله Concentration Exercises است.

روش انجام تمرین‌های تقویت تمرکز

    • در محیطی راحت بنشینید. چند نفس عمیق بکشید و بدن خود را آرام و شل کنید. تمام بدن خود از نوک انگشتان پا تا سرتان باید شل باشند.
      هر یک از تمرین‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه در روز انجام دهید.

 

    • زمانی تمرین‌ها را به‌درستی انجام می‌دهید که تمام مدت فقط به تمرین تمرکز کنید و هیچ افکار مزاحمی مانع انجام تمرین نشود. در حین انجام تمرین نباید عاملی سبب حواس‌پرتی شما شود.

 

    • هرروز یک تمرین را انجام دهید و تا در انجام تمرین ماهر نشدید، به سراغ تمرین بعدی نروید.

 

    • انجام صحیح یک تمرین همراه با تمرکز ممکن است هفته‌ها طول بکشد.

 

    • پس برای دستیابی به یک ذهن قدرتمند همراه باقدرت تمرکز بالا صبور باشید.

 

    • با تمام دقت به تمرین توجه کنید. در حین انجام تمرین به هیچ موضوعی فکر نکنید.

 

  • هر زمان متوجه شدید که حواستان پرت شده است، تمرین را متوقف کنید و دوباره از اول شروع به انجام تمرین کنید.

 مهم نیست که قدرت تمرکز حواس شما چه قدر ضعیف است. شما می‌توانید با تمرین، این مهارت را همانند مهارت‌های دیگر یاد بگیرید و آن را تقویت کنید.

تمرین‌های بهبود تمرکز حواس

 

۱- یک کتاب بردارید و لغات موجود در کتاب را بشمارید. در ابتدا با یک پاراگراف شروع کنید. وقتی یک‌بار لغات را شمردید، سری بعد دوباره لغات را شمارش کنید تا مطمئن شوید که تعداد صحیح است.

اگر انجام این تمرین ساده شد، لغات موجود در یک صفحه را شمارش کنید. فقط دقت کنید که این تمرین را باید با چشم انجام دهید و از مداد و یا انگشت جهت راهنما برای شمارش استفاده نکنید.

۲- از عدد ۱۰۰ تا عدد ۱ به‌صورت معکوس شمارش کنید. تمام مدت به اعداد دقت کنید و اگر حواستان پرت شد تمرین را از ابتدا شروع کنید..

۳- از شماره ۱۰۰ تا ۱ بشمارید و هر بار ۳ عدد از عدد قبلی کم کنید. ۱۰۰، ۹۷، ۹۴، …

۴- یک کلمه را انتخاب کنید و به مدت ۵ دقیقه آن را در ذهن خود تکرار کنید.

۵- یک میوه و یا یک شی را انتخاب کنید. آن را نگاه کنید و تمام اجزا آن را به‌دقت بررسی کنید. به افکاری که در این مدت ممکن است به وجود آید بی‌توجه باشید. تمام دقت و توجه خود را صرف آن شی و یا میوه کنید. آن را بررسی کنید. رنگ، شکل و احساسی که با دیدن آن دارید.

۶- در ابتدا به مدت ۲ دقیقه با تمرین شماره ۵ شروع کنید. سپس چشم‌های خود را ببندید و آن سیب و یا میوه را در ذهن خود تجسم کنید. اکنون به‌جای بررسی آن با چشمان باز در ذهن خود به سیب توجه کنید.

۷- سعی کنید که به مدت ۵ دقیقه به هیچ موضوعی فکر نکنید. تنها زمانی می‌توانید این تمرین را انجام دهید که تمرین‌های قبلی را کامل انجام داده باشید و به آن‌ها مسلط باشید. اگر تمرین‌های قبلی را به‌درستی انجام داده باشید، اکنون می‌توانید برای مدت هرچند کوتاه یک ذهن خاموش را تجربه کنید.

تقویت تمرکز زمان‌بر است و شما به‌محض اینکه شاهد تغییرات کوچکی در افزایش تمرکز خود شوید، اشتیاق بیشتری برای انجام روزانه این تمرین‌ها پیدا خواهید کرد.

با تقویت تمرکز می‌توانید آرامش بیشتری در زندگی خود احساس کنید. پس از مدتی یاد می‌گیرید که چگونه از ذهن خود استفاده بهتری کنید و بازدهی روزانه خود را افزایش دهید.

 

پیشنهاد ویژه

شرکت در دوره رایگان افزایش تمرکز و تقویت ذهن

برای دریافت ۵ درس آموزشی در مورد تقویت تمرکز ذهن فرم زیر را تکمیل کنید. پس از تکمیل فرم به سرعت درس ها برای شما ایمیل میشود.

این دوره کاملاً رایگان است با وجود اینکه بسیار ارزشمند است زیرا ما دوست داریم شما با کیفیت آموزش های ما آشنا شوید.

همین الان فرم زیر را تکمیل کنید و درس ها را در ایمیل خود دریافت کنید.

 

59 نظرات
  1. احمد انصاری می گوید

    نکات جالبی بود.

    1. سارا حمیدی می گوید

      سپاسگزارم جناب انصاری شاد باشید

      1. حمید نامدار می گوید

        ممنون بابت مطالبی گذاشتین میخوام ذهن خودم خیلی بالا ببرم تا افکار منفی دیگه جا پیدا نکنه چکار کنم

        1. سارا حمیدی می گوید

          سلام حمید عزیز

          افکار منفی قسمتی از مغز ماست و نمیتوان هیچ فردی را پیدا کرد که هیچ فکر منفی ای نداشته باشد اما باید بتوانیم افکارمان را مدیریت کنیم و طرز فکر بهتری برای خودمان بسازیم. بنابراین پیشنهاد می کنم مقالات زیر را مطالعه کنید
          مهارت کنترل ذهن در کار و زندگی و تحصیل

          کنترل ذهن و افکار منفی در ۳ مرحله

          کنترل ذهن خود و تمرین تمرکز ذهن (آپدیت شده)

          شاد باشید

    2. فریال می گوید

      عالی

  2. عظیمی می گوید

    قلم بسیار خوبی دارید.

  3. احسان می گوید

    ممنون و عالی بود ، من چون خودم تمرکز حواس خیلی وقت هست ندارم به شدت در پی این مقوله هستم
    حالا من یه سوال دارم از شما گرامی ، اونم اینه که آیا نمیشه این وقت رو هدفمند کنیم ، مثلا بجای شمردن از ۱ تا ۱۰۰ برعکس بیایم ، کلمات انگلیسی رو که حفظ هستیم ، متضاد هاشو برا خودمون بگیم یا نمیدونم یه تمرین هدفمند دیگه
    منظورم اینه که اصل خود تمرینات هست یا اصل درگیری ذهن ما با اون فعالیت ، سوال اینجاست ؟
    یه چیزی دیگم که من فکر میکنم در مورد تمرکز اینه که با تنبلی ذهن ارتباط داره شاید ؟!

    1. سارا حمیدی می گوید

      سلام دوست عزیز. هدف از این تمرین ها درگیری ذهن با اون فعالیت است. هرتمرینی که احساس می کنید کمک می کند ذهن تان لحظاتی بر آن متمرکز شود و در نتیجه عضله تمرکز تقویت شود می توانید استفاده کنید.
      وقتی تمرکزتون پایینه به مرور ذهن به این شرایط عادت میکنه و به مرور مدام تمرکز شما کمتر میشود و یا به عبارتی ذهن شما تنبل می گردد که انجام تمرین های تمرکز حواس به تقویت ذهن کمک می کند.
      شاد باشید…

  4. mpo می گوید

    سلام من بزرگ ترین مشکلم تمرکزه خیلی خیلی مشکل دارم اصلا یک دقیقه هم نمیتونم تمرکز کنم وقتی درس میخونم هی یاد گذشته میوفتم یاد فیلم تلویزیون حرف های مردم اصلا تو ذهنم جنگ جهانیه نه اینکه بگم تنبلم من دانش اموز تیزهوشانم و معدلم هم خیل خوبه ولی اگر بتونم تمرکز کنم صد درصد به جای شاگرد سوم شدن اول میشم و تو خیلی کار های دیگه کمکم میکنه
    لطفا کمکم کنید ??

    1. سارا حمیدی می گوید

      سلام دوست عزیز بهتون تبریک می گوییم که در تلاش برای بهبود مهارت تمرکز خود هستید. پیشنهاد می کنم مقالات زیر را مطالعه کنید.
      وبینار تقویت تمرکز

      کنترل ذهن

      شاد باشید

  5. سعید می گوید

    سلام من مدیر یک مجموعه بزرگ هستم، اخیرا بسیار افکار مزاحم دارم، حین صحبت کردن، یکدفعه فراموش میکتم در مورد چی حرف میزنم.
    دقیقا مثل اول داستانی که فرمودین شدم.
    کمکم کنید لطفا.
    ممنون

    1. سارا حمیدی می گوید

      سلام آقای سعید عزیز
      پیشنهاد ویژه اینکه اول در دوره مدیریت افکار مزاحم شرکت کنید و سپس می توانید در جلسات کوچینگ شرکت کنید تا بازدهی، تمرکز و عملکرد خود را تقویت کنید.
      شاد باشید

  6. سعید می گوید

    سلام من دانش اموز هستم برای
    درس خواندن بیشتر از ۲ ساعت
    نمی تونم درس بخوانم این مشکل منه
    چون سال اینده کنکور دارم ورشته تحصیلی
    من ادبیات است و به مطاله زیاد نیاز دارم
    نمیتونم ذهنم را کنترل کنم ناخواسته
    فکر دیگری می کنم
    سعید هستم
    ممنون میشم یه راهکار برای مطاله
    ومشکل من بگید….ً………ً……ـ??

    1. سارا حمیدی می گوید

      سلام دوست عزیز
      برای افزایش تمرکز پیشنهاد می کنم تمرینات تقویت تمرکز را انجام دهید و همچنین مقاله تقویت تمرکز ذهن در درس خواندن را مطالعه کنید. همچنین در دوره رایگان افزایش تمرکز شرکت کنید. شاد باشید…

  7. دیبا می گوید

    سلام?
    یه سوالی داشتم که ذهنمو خیلی مشغول کرده بود
    توی فیلما خیلی راحت باهم تله پاتی برقرار میکنن و پیام میفرستن و بعد راحت متوقفش میکنن میشه لطفا بهم بگید که چطوری این اتفاق میفته؟ممنون.

    1. سارا حمیدی می گوید

      سلام دوست عزیز
      آموزش های ما در حوزه تله پاتی نمی باشد. پیشنهاد می کنم برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد در گوگل جست و جو کنید.
      شاد باشید

  8. دیبا می گوید

    چجوری متوقف کردنش منظورمه،چون به نظرم خودت تعیین میکنی چه پیامیو ارتعاش بدی.

  9. یوناس می گوید

    باسلام بسیار عالی .دوستی سوال کردن که میشه بجای شمردن از کلمات انگلیسی برای یادگیری استفاده کرد ومن اینکارو کردم ذهنم بیشتر درگیر یادگیری اون کلمات شد بنده به شخصه فکر میکنم همان دستورات ذکر شده رو انجام بدیم بهتره چون اون روشها امتحان شده هستند در هرصورت برنامه ی مفیدی است با تشکر

  10. بشیری می گوید

    سلام خانم دکتر من تعادل روانی ندارم وهر لحظه یه رفتاری دارم .این برمیگرده به تمرکز یا نه لطفا راهنمایی کنید

    1. سارا حمیدی می گوید

      سلام دوست عزیزم
      پیشنهاد می کنم با یک پزشک و یا روانشناس مشورت نمایید.
      شاد باشید

  11. علی می گوید

    سلام خانم دکتر. من یکی از مشکلاتی که دارم اینه که زیاد فکر میکنم.
    گاها برام مفیده اما گاهی آزار دهندس.
    بیشتر به پیشرفت فکر میکنم. و اینکه ثروتمند بشم.
    آیا این خوبه یا نه؟؟
    چطور بیشتر فکرم رو کنترل کنم؟
    ممنون

    1. سارا حمیدی می گوید

      سلام دوست عزیزم
      اصولاً فکر کردن یکی از توانمندی های انسان است و ما فکر کردن را به خوب و یا بد تقسیم بندی نمی کنیم. اگر افکار شما تقویت کننده هستند و به پیشرفت و رشد شما در کار و زندگی کمک می کنند پس در مسیر درستی هستید. اما اگر افکارتان تضعیف کننده هستند و مانع پیشرفت شما میشوند پیشنهاد می کنم که این افکار را مدیریت کنید. برای این منظور مقالات زیر به شما کمک می کند
      کنترل ذهنافزایش تمرکز و کنترل ذهن
      و اگر می خواهید افکار تضعیف کننده را مدیریت کنید حتماً حتماً در دوره فوق العاده مدیریت افکار شرکت کنید و این دوره را را از دست ندهید. شاد باشید

  12. Arash می گوید

    بدرد نمیخوره،باید بدست بیاری نه اینکه کسی بتونه بهت بده،این راهکارا برای کسی است که خودش موفق شده،یعنی راهکار شخصی

  13. محمد زارعی می گوید

    شما فوق العاده اید…
    همین.

  14. عباس می گوید

    سلام .کلاس حضوری هم دارید؟ تهران هستم

    1. گروه آموزش تمرکز می گوید

      سلام دوست عزیز

      آموزش های ما کاملاً غیر حضوری و مجازی هستند. شاد باشید

  15. آیت می گوید

    سلام. خواستم بگم من اکثر وقت ها ذهنم درگیره مثلا دارم غذا می خورم به کارهای دیگه فکر می کنم یعنی درجای که حضور دارم فکرم جای دیگری است. این خیلی اذیتم می کنه

    1. گروه آموزش تمرکز می گوید

      سلام دوست عزیز

      پیشنهاد می کنم مقاله زیر را مطالعه کنید

      شاد باشید

  16. vahid می گوید

    به نظر من مدیتیشن و یوگا کمک میکنه کم خودم یوگا انجام میدم و تاثیر داره واقعا

  17. امیر می گوید

    سلام خانم دکتر. من دانش آموز هستم و هنگام درس خوندن تیک عصبی دارم. ممنون میشم یه راهکار بدین

    1. سارا حمیدی می گوید

      سلام امیر عزیز
      متاسفانه این موضوع در حوزه تخصصی ما نیست و پیشنهاد می کنم به یک متخصص مراجعه کنید. شاد باشید

  18. بابایی می گوید

    من وقتی دارم حرف میزنم یا کسی باهام حرف میزنه باید همش حواسمو جمع کنم که بفهمم چی میگم یا چی بهم میگن و موقع درس خوندن هم تمرکز ندارم چکار باید کنم ؟

  19. بابایی می گوید

    موقع درس خوندن تمرکز ندارم چکار باید کنم ؟

    1. گروه آموزش تمرکز می گوید

      دوست عزیز سلام

      مقاله زیر را مطالعه کنید

      چرا برای درس خواندن تمرکز ندارم؟ تقویت تمرکز ذهن برای درس خواندن

      شاد باشید

  20. سعید می گوید

    با عرض سلام و احترام فراوان
    به نظر من هنگام مطالعه خوردن مویز از هر چیزی بهتره به چند دلیل ، اول اینکه نمیذاره قندتون بیوفته و دوم برای حافظه خوبه و سوم هیچ ضرری نداره

  21. آرش می گوید

    سلام و سپاس از مطالب عالیتون. بنده در یک شرکت هواپیمایی کار میکنم ولی خیلی پیش میاد که چیزایی را تو کارم فراموش میکنم و حواسم پرت میشه. خیلی اذیت میشم. چکار میتونم بکنم؟

    1. سارا حمیدی می گوید
  22. فرزانه می گوید

    سلام. من دانش آموز مدرسه تیزهوشان هستم و IQ من ۱۳۰ هستش. دکتر برام قرص ضد استرس با دوز کم تجویز کرده. من نگران هستم مصرف این قرص ها هوش من رو تحت تاثیر قرار بده. آیا این دارو هارو مصرف کنم؟

    1. گروه آموزش تمرکز می گوید

      سلام دوست عزیز

      لطفا با یک متخصص مشورت کنید. شاد باشید

  23. نوید می گوید

    من پایبند نیستم به هرچیز که مربوط به خودمه نمیدونم چه کنم حتی به این تمرین استعداد من باعث شده همیشه فکر کنم وقت هست چون از بقیه بهترم چکار کنم

    1. گروه آموزش تمرکز می گوید

      سلام نوید عزیز
      قدم های کوچک بردارید و با شادی برای هر کاری وقت صرف کنید. اینکه می گویید فکر می کنم وقت هست یعنی از انجام آن کار لذت نمی برید و کار را به عقب می اندازید. مقاله زیر را مطالعه کنید.

      به تعویق انداختن کارها: چرا کارهایمان را به تعویق می‌اندازیم؟
      شاد باشید

  24. مس می گوید

    سلام
    من از دوران تولدم با آسیب ها و مشکلات بسیار فجیع و دردناکی بزرگ شده‌ام که تاثیرات بسیار بسیار بدی روی تمام زندگیم داشته و همچنان داره الان ۳۹ سالمه ولی هرگز نخواستم صاحب فرزند بشم چون شاید به این دلیل که دوران کودکی بسیار تلخی داشتم و اینکه خودم رو در شرایطی نمی بینم که بلحاظ روحی و یا روانی بتونم فرزندم رو پرورش بدم و ازش حمایت کنم من آدم بسیار ضعیف و حساسی هستم و بلحاظ روانی تقریبا هیچ قدرت دفاعی از
    خودم ندارم. یکی از مشکلاتم که مانع پیشرفتم میشه پراکندگی افکارمه چه زمان مطالعه، تماشای فیلم، گوش دادن به صحبت و چه انجام دادن یک کار مدام فکرم می‌پره و اغلب یک فکر مانند یک فیلم تکراری هزاران بار تو ذهنم تکرار میشه ،تکرار میشه و تکرار میشه و حواس منو از کاری که انجام میدم پرت میکنه

    1. گروه آموزش تمرکز می گوید

      سلام دوست عزیز

      دوره زندگی در لحظه حال را به شما پیشنهاد می کنیم.

      شاد باشید

  25. یاسین می گوید

    با سلام یاسین هستم
    واقعا ممنونم از مقاله قشنگ و آموزندتون بیشتر بزارین
    من همیشه دنبال میکنم
    میخواهم همیشه در درس هایم موفق شوم و بالاترین نمره رو بیارم آیا ارامش روحی و روانی تاثیر داره

  26. نازی می گوید

    سلام ۲۹ سالمه من کلا با ذهنم مشکل دارم من در مورد چیزی که روش کار میکنم خوب متوجه اش هستم خوب انجام میدم ولی وقتی کسی از من سوالی میکنه نمیدونم چرا پس و پیش جواب میدم کلمات رو جابجا میگم یه جور ایی چرت و پرت میگم تو صحبت کردن کلمات به ذهنم نمیاد و کلمات رو درست تلفظ نمیکنم خیلی حواس پرتی میکنم زود فراموش میکنم زمان میبره تا به چیزی یادم بیاد تا از خودم در برابرش دفاع کنم مشکل من چیه؟ این باعث شده کسی من و جدی نگیره خیلی دارم اذیت میشم میشه بهم کمک کنین اصلا چه جور دکتری به درد من میخوره ؟

    1. گروه آموزش تمرکز می گوید

      سلام دوست عزیز

      در تنهایی برای خودتان شروع به توضیح دادن کنید تا یاد بگیرید افکار خود را جمع بندی کنید. روزانه زمان بگذارید و در مورد موضوعی، کتابی، داستانی و یا هر چه در موردش خوانده اید برای خودتان توضیح دهید و یا در موردش بنویسید. شاد باشید

  27. رضا می گوید

    سلام خانم دکتر من ایمیل دادم که شما دوره رایگان آموزشی برام بفرستید که نفرستادید لطفا منا راهنمایی بفرمایین چیکار کنم تمرکز ندارم ودرهم ریختگی فکری شدید دارم ۱۴سالم هست

    1. سارا حمیدی می گوید

      سلام رضا عزیز

      متاسفانه ایمیلی از سمت شما برای ما ارسال نگردیده است. از طریق لینک زیر می توانید در دوره رایگان شرکت کنید.

      دوره رایگان آموزش مهارت های ذهنی شاد باشید

  28. امیر می گوید

    با عرض سلام خدمت شما من مدت هاست دچار افکار منفی شدم به طوری که باعث شی به سینه ام اثر کرده و حتی تمرکز و حواسم را از دست دادم نمیتونم به چیز مثبتی فکر کنم حتی برای انجام کار یا هر چیز دیگری قادر نیستم خیلی دارم رنج میبرم.ممنون میشم اگه جواب بدین

    1. گروه آموزش تمرکز می گوید
  29. مرسده می گوید

    من هرچی موفق نشدم به خاطر این تمرکزمه

    1. سارا حمیدی می گوید

      سلام دوست عزیز

      پیشنهاد می کنیم در دوره تقویت تمرکز شرکت کنید

      افزایش تمرکز و کنترل ذهن شاد باشید

  30. سونا می گوید

    سلام من از بچگی مشگل بیشفعالی داشتم و تمرکزم بسیار پاایینه به طوری که نمیتونم جایی کار کنم و مرتب حواسم پرت میشه در دوره رایگان افزایش تمرکز شرکت کردم میخام بدونم انجام تمرینات افزایش تمرکز که تو فایل ها گفتید کافیه برایه من؟و در طول روز چه مدت باید بهش اختصاص بدم تا نتیجه بگیرم ؟

  31. NISAY می گوید

    سلام
    خونه همش دعواس و خلاصه ک خونه ی ساکتی برا تمرکز کردن رو درسم ندارم
    بعدشم خیلی سرکوفت میشم و خیلی بهم فشار میارن و منم که کلا آدم عصبی هستم
    توهین ها و تهمت ها و حرفاشون نمیزارن تمرکز داشته باشم
    میشه بهم بگید باید چیکار کنم؟چطوری حواسمو جگع کنم و رو درسم تمرکز داشته باشم؟

  32. شفیق می گوید

    سلام من هم هیچ تمرکز فکری ندارم مثل روی یک موضوع زمانیکه بحث صورت میگرد یک راه حل بشکل صریح در ذهنم نمی آید امازمانیکه بحث تمام میشود خیلی را حل های خوبی تو ذهنم می اید اما انوقت وقت اش نمیباشد دگه باز بسیار ناراحت میشوم

  33. سحر می گوید

    روش معکوس شمردن اعداد خیلی عالیه من احساس میکنم تا این کارو میکنم تمام افکارم رو یه نقطه جمع میشه

  34. امیرحسین می گوید

    سلام ممنون خانم سارا من کتاب رنگین کمان مغزتون رو توی خدمت سربازی می خوندم عالی بود ولی انتظار بیشتری ازش داشتم .
    یه سوال که همیشه دارم اینه که چطور میشه محکم راه رفت در خیابان یا هرجای دیگه من خودم هنگام راه رفتن سرمو تکان میدم به اصطلاح بد راه میرم بععد یه موضوعی رو درک کردم تمام ترسم از اینه که درست نباشه و تفکرم احمقانه باشه من یک شحصیتی رو که درست راه میره رو از روی اون الگو برداشتم بعد حالا فکر می کنم که مثل اون راه میرم یعنی تصورم اینه مغزم میگه که درسته نظر شما چیه؟آیا میشه غلط باشه؟آیا احساسم دروغ می گه بهم؟اگه این طوره که خیلی از الگوهایی خوب دیگران هم میتونم الگو بردارم وا اون بشم !!خیلی برام جالبه احساس می کنم چیز جدید و جالبیو کشف کردم

  35. آرتمیس می گوید

    مطالب جالبی بود!
    من یک دانش آموز هستم با وجود اینکه ساعات زیادی از وقت خود را درحال خوندن کتاب های مختلفی هستم برای آزمون های نوبت اول من بیشتر امتحانای خودم رو ۱۹ شدم من مثل یه آدم شکست خورده ای هستم که دیگه دوست نداره زندگی کنه… از نظر روحی واقعا شکسته شدم چون تلاش فراوانی برای کسب نمره ی خوب تلاش کردم و وقتی متوجه میشدم نمرم ۱۹ شده کاملللللل ناامید میشدم. جالب اینجاست که همه ی غلط های به این شکل هستن:(برای مثال امتحان علوم رو بررسی میکنیم)= چرا ی یکی از سوال ها رو اصلا ندیدم و جواب ندادم ۰/۵ از نمره کاسته شد/ در مسئله‌ای برعکس تقسیم کردم دو عدد رو و جواب نادرست شد ۰/۵ از نمرم کاسته شد و من رااااااااااحت میتونستم ۲۰ اگر بیشتر دقت کرده بودم?
    لطفا، خواهش میکنم یکی من رو بیشتر راهنمایی کنه??

  36. لیلا اسدی می گوید

    سلام ممنون از مطالب مفیدتون می خواستم بدون چقدر باید این تمرین ها رو انجام بدیم و از کجا بدونیم که کافی هست مثلا من تمرین دوم رو خیلی راحت انجام می دم باید تکرارش کنم یا برم سراغ یه تمرین دیگه؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.